De kokend water kraan wordt steeds populairder, niet gek want deze kraan biedt veel voordelen. Een Kokend waterkraan levert de hele dag door 24/7 kokend water, tevens kan deze kraan ook gewoon warm of koud water leveren uit dezelfde spuitmond. Bij een kokendwaterkraan wordt een reservoir aangesloten waarin kokend water wordt opgeslagen, met een element wordt dit water op de juiste temperatuur gebracht en gehouden. Wanneer je dan koken water afneemt wordt het reservoir direct weer aangevuld zodat u altijd kokend water uit de kraan kunt halen. Zodoende biedt een kokend water kraan veel voordelen.

Met gemak kokend water leveren

Het grootste voordeel van een kokendwaterkraan is uiteraard het gemak, met een handomdraai heb je kant en klaar kokend water zonder dat hier nog een waterkoker aan te pas hoeft te komen. Het is makkelijk want je hoeft enkel de kraan aan te zetten en het is snel. Je hoeft namelijk niet te wachten voordat het water kookt maar je hebt direct kokend water klaar staan. Zo scheelt het dus een hoop tijd, vooral voor bijvoorbeeld thee liefhebbers is dit een groot voordeel. Verder zijn de meeste kokend water kranen ook uitermate goed beschermd, waardoor ongelukken zo veel mogelijk voorkomen worden, al blijft er natuurlijk een gevaar schuil zitten. De meeste kranen zijn echter tegenwoordig geheel geïsoleerd en is er vaak een aparte hendel voor kokend water.

Elegant en energie besparend

Een kokend water kraan is vaak ook erg elegant, je kunt ze natuurlijk laten leveren zoals jij dat wil, maar over het algemeen hebben de meeste kokend water kranen een elegant en minimalistisch design. Hierdoor kun je ze in elke keuken toepassen en de kleur geven die jij wil. Verder bespaart een kokendwaterkraan je ook veel energie in het geval je veel kokend water gebruikt. Doordat u niet meer zoveel energie hoeft te verbruiken voor een waterkoker maar dit kokend water al bij de hand hebt bespaart je al gauw veel energie. Wel is het van belang hierbij te benoemen dat de kraan aan de CV-installatie aangesloten kan worden of dat je het verwarmingselement gebruikt. Afhankelijk hiervan verschilt het energieverbruik ook nog.