Is er een scheur aan de muur gesignaleerd? Dan is dit hét moment om jezelf af te vragen wat er mis is met het gebouw. Scheuren in een muur geven namelijk een slecht beeld over de staat van een woning of gebouw. Een manier om antwoorden te krijgen op al je vragen is om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Er zijn verschillende soorten scheuren die aan een muur kunnen ontstaan. Wil je meer weten hierover, dan is het goed om snel door te lezen.

 

Raamkozijnen

Onder de raamkozijnen kunnen zich ook scheuren ontwikkelen. Doorgaans lopen deze scheuren in de verticale richting. Als je scheurtjes onder de raamkozijnen hebt opgemerkt is er niet veel aan de hand. Een bouwtechnische keuring laten uitvoeren hoef dus ook niet. De reden waarom er scheuren zich onder de raamkozijnen ontwikkelen is omdat ze niet voldoende beweegruimte hebben. Dit kun je verhelpen door het te laten pleisteren. Op die manier worden de scheuren op een keurige manier ongedaan gemaakt.

Constructiebalken

Constructiebalken vervullen een belangrijke rol bij het ontwerp van een woning. Als er scheuren onder een constructie balken zijn ontstaan, dan is het verstandig om op onderzoek uit te gaan wat er mis is. Je kunt het best een professional inschakelen om de situatie goed in kaart te brengen. Het is hierbij niet uitgesloten dat er een bouwtechnische keuring aan te pas moet komen. Scheuren onder een constructie balken kunnen als gevaarlijk beschouwd worden. Deze scheuren geven aan dat de constructie van het gebouw in onvoldoende mate door de balk wordt ondersteund.

Laat een altijd een onderzoek instellen

Heb je dus te maken met scheuren aan de muur? Dan is het altijd goed om deze scheuren te laten onderzoeken. Alleen een grondige onderzoek kan aantonen als het wel of niet om iets ernstigs gaat.