Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun dak. Ze zijn geïnteresseerd in het opwekken van energie uit zonlicht om zo energiekosten te besparen. Deze uitvinding kan vooraf dure installatiekosten vereisen. Het kan echter een goede langetermijninvestering zijn. Om erachter te komen hoe effectief dit systeem is om je jaarlijkse energiekosten te besparen, moet je de opbrengst voor zonnepanelen berekenen. De opbrengst van een zonnepaneel wordt meestal uitgedrukt in kilowattuur. Elk huis kan een andere hoeveelheid stroom opwekken. Dat komt omdat de productie van energie afhankelijk is van de helling van het zonnepaneel, de staat van het dak en de dagelijkse temperatuur

Waarom het berekenen van de opbrengst van zonnepanelen belangrijk is

Voordat je zonnepanelen installeert, moet je de opbrengst berekenen. Je kunt contact opnemen met zonnepanelenspecialisten zoals https://www.dakscanzonnepanelen.nl/ om een ​​dakcheck te doen en de opbrengst van het zonnepaneel te ontdekken. Zoals hierboven vermeld wordt het rendement van een zonnepaneel beïnvloed door verschillende factoren zoals de hellingshoek, dakoriëntatie, dagtemperatuur, maar ook de omvormer. Een omvormer is een hulpmiddel dat gelijkstroom omzet in wisselstroom. Sommige mensen denken dat de beste zonnepanelen installatie degene is die het meeste rendement biedt. Het betekent echter wel dat je hogere installatiekosten moet betalen.

Het doel van het berekenen van de terugverdientijd

Een slimme manier om de effectiviteit van zonnepanelen te meten, is door de terugverdientijd te berekenen. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 7 en 9 jaar. Houd er echter rekening mee dat elk dak- en zonnepaneel systeem anders is. Je kunt het berekenen door de kosten die je besteedt aan het installeren van zonnepanelen te delen door het jaarlijkse rendement dat je kunt behalen. Als de uitkomst van de berekening zeven jaar is, betekent dit dat je je investering na zeven jaar hebt terugverdiend.

Welke factoren zijn van invloed op de efficiëntie van zonnepanelen?

De efficiëntie van zonnepanelen heeft invloed op het rendement. Je moet daarom specialisten raadplegen voor het meest efficiënte systeem. Die doen dat door verschillende factoren met betrekking tot zonnepanelen op elkaar af te stemmen. Deze factoren omvatten de temperatuur, schaduw, efficiëntie van de omvormer en de draagtijd van de zonnepanelen. Wanneer je het rendement van de zonnepanelen kunt verhogen, kun je niet alleen aan je dagelijkse energieverbruik voldoen, maar kan het zonnepaneelsysteem ook meer stroom opwekken en je van een energieoverschot voorzien. Ben je benieuwd naar het rendement van zonnepanelen? Neem contact op met een zonnepanelen specialist in de buurt en vraag hen om het voor je te berekenen.