Als je te maken hebt met een huurder die tijden lang de huur niet betaald wordt de huurovereenkomst uiteindelijk ontbonden door de rechter. De huurder krijgt dan een bepaalde tijd om te vertrekken. Doet de huurder dit niet dan zorgt de gerechtsdeurwaarder dat de woning ontruimd wordt. Bij een woningontruiming worden dus alle spullen uit het huis gehaald zodat de woning aan de eigenaar kan worden overgedragen. 

Werkwijze bij een ontruiming

Bij woningontruimingen in Amsterdam gaat men als volgt te werk. Eerst wordt er een inventarisatie gemaakt van de klus. Hoeveel tijd neemt het ontruimen in beslag, welke spullen moeten er weg en welke spullen moeten worden ingepakt. Worden er eventueel spullen overgenomen door het bedrijf dat de woningontruiming uitvoert? Daarna wordt er een planning gemaakt en gaan de woningontruimers aan de slag. Doordat bedrijven die gespecialiseerd zijn in woningontruimingen veel ervaring hebben kunnen zij een woning snel en efficiënt leegmaken en opleveren. 

Herstelwerkzaamheden

Soms moeten er eerst herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd voordat een woning kan worden opgeleverd. Hierbij kun je denken aan deuren of ramen die niet meer goed sluiten of het stuken van de woning. Het kan ook zijn dat de toilet of douche niet goed werken waardoor het kan voorkomen dat ook hier herstelwerkzaamheden moeten worden verricht. De meeste bedrijven die woningontruimingen doen kunnen ook de herstelwerkzaamheden voor hun rekening nemen. 

Inkoop oude meubels

Soms is het mogelijk om hele inboedel te verkopen aan het bedrijf dat de woningontruiming doet. Dit scheelt een hoop tijd met betrekking tot het afvoeren van de oude spullen. Vaak vertegenwoordigt de inboedel nog een zekere waarde waardoor je de kosten van de woningontruiming gedeeltelijk weer kunt terugverdienen door het verkopen van de inboedel aan het bedrijf. Dit scheelt een hoop tijd en stress en je bent op een makkelijke manier van de spullen af.