Raamdecoratie kan een belangrijke rol spelen voor de sfeer in een ruimte. Op de Somfy website worden talrijke soorten decoraties aangeboden waar elke decoratie een unieke ambiance kan creƫren voor jouw leefomgeving. Wil je meer over raamdecoratie weten en welke soort het meest populair is in 2021, lees dan verder.

Eyecatcher van het jaar

In 2021 zijn de raamdecoraties die als een werkelijke eyecatcher van de kamer dienen het meest populair. Dan moet je niet gelijk denken aan hele bonte kleuren, integendeel de rustige kleuren zoals aardetinten vallen juist goed in de smaak dit jaar. Gordijnen met een rustige kleur, maar een lange lengte zorgen in 2021 voor de eyecatching-factor. Het gebruik maken van rustige kleuren zorgt voor een kalme en warme sfeer in de kamer. De lengte van de gordijnen kunnen voor een dramatisch effect zorgen waardoor de ruimte een chique en luxe uitstraling krijgt. Daarnaast zorgen lange gordijnen ook nog eens voor een goed verduisterend effect en voor meer privacy wanneer je in de avond bijvoorbeeld lekker op de bank wil relaxen.

Geen fan van rustige kleuren

Ben jij niet zo van de rustige kleuren, maar ga je goed op kleur? Dan zijn lange verduisterende gordijnen met een opvallende donkere kleur misschien een betere optie. Kleuren zoals marineblauw of donkerrood kunnen voor een royale toevoeging zorgen in jouw kamer. Ook gaan die kleuren goed samen wanneer de gordijnen een glanzende hebben, die combinatie levert namelijk vaak een luxe effect op. Zijn rood of blauw niet jouw meest favoriete kleuren? Dat is geen enkel probleem, er kan vrijwel elke kleur worden gebruikt voor de gordijnen zolang de kleur goed past bij de kleuren van ruimte. Toch kan jij voor die eyecatcher zorgen zolang je voor mooie tot de grond reikende gordijnen kiest en voor een kleur gaat die kalmte en warmte uitstraalt. Er wordt op die manier een warme sfeer in de leefomgeving ontwikkeld die toch veel stijl uitstraalt.