Een warme en vriendelijke veranda in de achtertuin is een geweldige manier om je gasten of familieleden tevreden te houden. Het creëert een prachtig middelpunt dat je woning echt zou kunnen onderscheiden in de buurt. Het biedt zelfs een manier om de aanblik van de achterkant van je huis te verbergen en te verbeteren. Je zult blij zijn met de geweldige nieuwe uitstraling van jeachtertuin nadat je er een hebt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je een ontwerp kiest dat past bij de algehele bouwstijl van je huis als je de beste resultaten wilt. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van het plaatsen van een veranda. Je leert ook over twee meest bekende ontwerpen van veranda’s.

Verhoogde energie-efficiëntie

Je woning heeft veel baat bij de nodige bescherming tegen weersinvloeden die een goed ontworpen veranda met overkapping biedt. Het houdt je huis koeler doordat je voorkomt dat de zonnestralen rechtstreeks op de vloer of deuren schijnen. Een overkapping zorgt ervoor dat er geen regen valt op je veranda, zodat je bij mooi weer de hordeur kunt openen om van de frisse lucht te genieten. Het betekent dat je de airco dan een tijdje niet meer hoeft te gebruiken als je de ramen open zet. Als je bezuinigt op het gebruik van airconditioning, kun jeop de lange termijn meer geld besparen. Je wilt natuurlijk geld besparen op je elektriciteitsrekening, zodat je het geld voor andere belangrijke dingen kunt gebruiken.

Uitstekend rendement op je investering

Buitenruimtes zijn belangrijk voor toekomstige huiseigenaren. Een veranda, samen met een tuinhuis, behoren tot de meest gevraagde items, of mensen nu een nieuw huis bouwen of een bestaande grondig verbouwen. Daarom is een mooie veranda een uitstekende manier om potentiële kopers aan te trekken bij de verkoop van je huis. Het hele gezin kan ontspannen op de ruime achtervaranda, die tal van zit- en amusement voorzieningen heeft, waaronder een ingebouwde grill en waarschijnlijk een tv. Investeren in een nieuwe veranda kan je helpen om topaanbiedingen te krijgen wanneer je klaar bent om je huis te verkopen. Bovendien heb je er jarenlang plezier van terwijl je er woont.

Bungalow- en boerderijstijl

Bungalows bieden een warme en betaalbare leefruimte gecombineerd met een link naar de buitenwereld. Een veranda voor dit type huis moet ruim zijn en open naar het erf en de tuin. Dit is belangrijk om de verbinding met de natuur passend bij deze architectuur te integreren. Grote rivierstenen zuilen, bakstenen of stenen muren, eenvoudige leuningen en gewoon houten of tegelvloeren zijn veelvoorkomende kenmerken van veranda’s van bungalows. Het kleurenpalet moet sterk de nadruk leggen op organische tinten, waaronder aardetinten. Aan de andere kant zijn boerderij varandas ook een bekende keuze. De geliefde boerderijstijl combineert een ontspannen landelijk bestaan ​​met een frisse, eigentijdse esthetiek om een ​​modern huis ontwerp te creëren dat sterk kan worden aangepast. Gietijzer, riet, geperste tinnen tegels, uitgebreid traliewerk en andere gastvrije ontwerpelementen moeten voor deze veranda worden gebruikt. Het kan ook worden gecombineerd met een paar smaakvol geplaatste objecten voor een vleugje moderne creativiteit. Om de look af te maken, kun je een comfortabele schommelbank toevoegen die erg mooi zal staan ​​in de tuin.