Een verhuizing kan vrij stressvol zijn. Er zijn altijd dingen die mis gaan of anders verlopen dan de bedoeling was. Om ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk gebeurt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. De beste tip is in ieder geval een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding krijg je door deze drie tips!

 

Zorg voor goed vervoer van je spullen

Allereerst is het slim om na te denken over op welke manier je gaat verhuizen. Heb je veel spullen en grote meubels, of kom je maar van een kleine kamer en heb je niet zoveel spullen? Ook speelt de soort rijbewijs die je hebt ook een belangrijke rol bij de keuzes die je maakt voor de verhuizing. Je mag met een autorijbewijs standaard een kleine aanhanger en een klein busje gebruiken.  Als je zelf geen aanhanger of busje hebt, dan  kun je deze huren bij diverse bedrijven. Probeer iets te regelen waar zoveel mogelijk spullen in passen, dan ben je het minst lang bezig met heen en weer rijden.

Iets waar je ook over na moet denken is of je alles de trap op krijgt of met een lift wilt werken. Waar je ook gaat wonen, je hebt heel vaak te maken met dit soort dingen. In veel gevallen is het of bizar zwaar of gewoon niet te doen om iets zo hoog te krijgen. Dan zou bijvoorbeeld een bouwlift heel fijn kunnen zijn. Deze kun je vaak ook ergens huren.

 

Maak gebruik van een goed inpak systeem

Het inpakken van je spullen kan op veel verschillende manieren. Als je dit in een keer goed wilt doen, is het aan te raden om een systeem te gebruiken bij het inpakken. Zo is het handigst als je inpakt per kamer. Je kunt dan op de doos zetten in welke kamer het uiteindelijk moet komen, dat scheelt heel veel zoekwerk tijden het uitpakken. 

Ook is het slim om met een nummeringssysteem te werken. Er zijn altijd spullen die je wel mee wilt verhuizen, maar eigenlijk niet zo vaak gebruikt. Deze spullen doe je in een doos en daar zet je vervolgens een 3 op, ook de plek waar het heen gaat staat op de doos. Vervolgens weet jij dat is een doos met weinig prioriteit. Vervolgens zet je een 2 op de doos met iets vaker gebruikte spullen en een 1 op de doos die je dagelijks zou gebruiken. Dit helpt enorm als je gaat uitpakken, je weet nu namelijk direct welke doos de belangrijkste spullen heeft, deze pak je dan ook als eerste.

 

Gebruik de juiste verhuismaterialen om in te pakken

Het materiaal wat je gebruikt voor je verhuizing is ook erg belangrijk. Je wilt niet dat er iets kapot gaat tijdens de verhuizing. Beste verhuisdozen kunnen niet uitscheuren en bewaren jouw spullen goed. Naast verhuisdozen heb je nog een heel stuk meer verhuismateriaal. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjesplastic of beschermpapier wat ervoor zorgt dat breekbare spullen niet kapot zullen gaan.