Bent u van plan om uw trap te laten renoveren, dan heeft u waarschijnlijk al nagedacht over het gebruik van laminaat. Laminaat is tegenwoordig een van de populairste manieren om een trap te bekleden. Vroeger werd laminaat vooral gebruikt voor vloeren, maar dankzij de huidige geavanceerde productietechnieken krijgt laminaat steeds meer uiteenlopende toepassingen.

 

Als u voor een traprenovatie laminaat gaat kiezen, dan zult u merken dat het eigenlijk niet te onderscheiden is van echt hout. Goed ontwikkelde fototechnieken zorgen ervoor dat laminaat op verschillende manieren kan worden bedrukt, waardoor elke houtsoort wel te imiteren valt. De houtstructuur is zelfs voelbaar aan het oppervlak, zonder dat u risico loopt op splinters. Zo combineert u de voordelen van zowel karakter als comfort.

Gratis stockfoto met architectuur, balustrade, bejaard

De vele voordelen van laminaat

Wanneer u een traprenovatie gaat laten uitvoeren, kunt u kiezen uit diverse materialen. Als u bij een traprenovatie laminaat gebruikt, levert dit diverse voordelen op. Laminaat is namelijk behoorlijk slijtvast: ook na de eerste periode van gebruik zal een met laminaat bekleden trap er nog goed uitzien. Laminaat is ook bijzonder sterk, het kan meer houden dan u op basis van de compacte smalle vormen zou verwachten.

 

Ook wat betreft onderhoud is het slim om bij een traprenovatie laminaat te kiezen. Dit materiaal is namelijk extra hygi├źnisch, omdat er geen diepe groeven of naden zijn waar vuil zich kan gaan ophopen. Zo kunt u de trap eenvoudig met een doek schoonmaken en bent u geen uren bezig om het schoon te krijgen. De bovenste laag van laminaat is tevens goed bestand tegen vlekken. Een product dat ├ęcht lang mee gaat, dus.

Hoge Hoekfoto Van Wenteltrap

Traprenovatie Laminaat? Dit zijn de opties!

Als u voor een traprenovatie laminaat gaat gebruiken, zijn er een aantal dingen dat u moet overwegen. De ene trap is namelijk de andere niet. Sommige huizen hebben een open trap, terwijl andere weer een dichte trap hebben. Dit heeft als gevolg dat er soms meer of minder laminaat gebruikt moet worden. Als u de traprenovatie aan Toptrap overlaat, weet u zeker dat u met raad en daad bijgestaan wordt.

We denken graag met u mee, of u nu een standaard trap heeft of meer specifieke wensen.