Veel managers voelen zich een beetje verward als het gaat om het inrichten van het kantoor. Er zijn verschillende criteria die moeten worden geanalyseerd om een functionele en comfortabele kantooromgeving voor de werknemers te creëren.

De verlichting van de ruimte, de ergonomie van het meubilair en het comfort van de omgeving zijn factoren die rechtstreeks van invloed zijn op de productiviteit van professionals. Het is dus van vitaal belang na te denken over een project dat aan deze criteria beantwoordt om een stimulerende omgeving te creëren.

Om je hierbij te helpen, hebben wij enkele tips opgesteld over hoe je de beste kantoormeubelen van Officetopper.com kunt kiezen om jouw kantoor in te richten.

Bureaus voor zowel kantoor als thuis

Het bureau is meestal het uitgangspunt voor de rest van de decoratie. Dit meubelstuk is niet alleen het decoratieve hoogtepunt van de ruimte, maar moet ook ergonomisch en functioneel zijn.

Daarom moet worden geanalyseerd waarvoor hij zal worden gebruikt, waar hij zal worden geplaatst en welke voorwerpen erin moeten worden opgeborgen. Er zijn verschillende formaten voor verschillende situaties.

Een ronde tafel is bijvoorbeeld ideaal voor vergaderzalen, omdat hij de communicatie bevordert en een dynamischer zicht op alle deelnemers mogelijk maakt.

Vierkante en rechthoekige tafels zijn het meest geschikt voor kleinere ruimten, omdat zij de ruimte optimaal benutten. De L-vormige tafel wordt aanbevolen voor meer dynamische activiteiten waarbij meer opslagruimte voor voorwerpen nodig is.

De aanbevolen hoogte is ongeveer 75 cm, maar kan variëren naar gelang van de specifieke behoeften van de gebruiker.

De perfecte stoelen

De stoelen spelen een fundamentele rol in de gezondheid en het welzijn van de werknemer. Ergonomie is een zeer ernstig onderwerp, daarom moet bij de keuze van de stoelen voor uw kantoor voorrang worden gegeven aan het comfort en de kwaliteit van de stukken.

Ergonomische stoelen moeten steun bieden aan de kolom, de hoogte regelen, steun bieden aan de armen en in sommige gevallen kunnen ze voorzien zijn van wieltjes om de verplaatsing te vergemakkelijken.

Kasten

Kasten zijn onmisbaar in een kantoor. Voor compacte ruimtes kunt je gebruik maken van hangende kasten die aan het plafond of aan de muur worden bevestigd.

Je kunt ook kiezen voor afzonderlijke kasten, die onder het bureau worden geplaatst.

Maak gebruik van de ruimte op de muren om nissen en planken te installeren. Deze elementen zijn niet alleen functioneel, maar ook zeer decoratief. Kies daarom kleuren en ontwerpen die de persoonlijkheid van uw bedrijf weerspiegelen.

Tweedehands meubilair

Een belangrijke trend die steeds meer terrein wint in de bedrijfswereld, is het gebruik van tweedehands meubilair.  Met een beetje aandacht, is het mogelijk om stukken in uitstekende staat te vinden tegen betaalbare prijzen.

Deze optie is vooral geschikt voor beginnende ondernemers die niet over een groot budget beschikken om kantoormeubilair te kopen. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren.