Je wilt het hele jaar door van de tuin bij je woning kunnen genieten! Dit betekent dat het belangrijk is om rekening te houden met de wensen die ieder gezinslid heeft. Zorg bijvoorbeeld voor een moestuin voor je partner, een zandbak of speelgazon voor je kinderen, enzovoorts. Daarnaast mogen een aantal borders met bloemen en struiken niet ontbreken. Haal een aantal tegels weg uit je terras en vervang ze voor een hoge border. Je kunt zo’n bak relatief snel zelf aanleggen. Op internet zijn er diverse instructievideo’s voor te vinden. Niet onbelangrijk is de aankleding van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een vuurkorf en een aantal bloempotten op je terras, hang een fraai lichtsnoer op aan de schutting, enzovoorts. 

 

Aankleden van een terras of veranda 

Het aankleden van een terras of veranda helpt je niet alleen overdag van de tuin te genieten, maar ook in de avond. Daarbij houden de vuurkorven of terrasverwarmers je warm in het voor- en najaar! Het aankleden van een terras gaat verder dan het gebruik van een aantal vuurkorven. Overweeg bijvoorbeeld ook verlichting aan te leggen door de tuin. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen verkrijgbaar, waaraan je eenvoudig meerdere lampen kunt koppelen. Zo hoef je zelf geen elektra aan te leggen. Ook leuk zijn een aantal fakkels rond het terras en bijvoorbeeld een fraai buitenkleed. Een buitenkleed kun je het hele jaar door buiten laten liggen. Met de tuinslang maak je deze eenvoudig schoon, als er zich een groene aanslag op het kleed vormt. 

 

Borders vullen met planten en struiken 

Na de aanleg van je eigen borders in de tuin is het zaak om deze te vullen. Op internet vind je veel informatie over de verschillende soorten planten en struiken. Let hierbij goed op de bloeitijd van de verschillende soorten groen. Je wilt voorkomen dat alle planten in de zomerperiode in bloei staan en daarna afsterven. Het maakt dat de tuin bepaald geen aantrekkelijke uitstraling heeft in de herfst en winter. Onder meer de hulst is een goed voorbeeld van een struik die ook in de winter nog mooi groen van kleur is. Zo blijft is gedurende het hele jaar door leuk om door je tuin te wandelen, hoe klein of groot deze ook is. 

 

Tip: vergeet niet om een aantal bollen in de grond te stoppen rond het najaar. Zo geniet je in het voorjaar van tulpen, narcissen en bijvoorbeeld blauwe druifjes. 

 

Comfortabele loungebank voor in de tuin 

Niet onbelangrijk is de loungebank in de tuin. Je wilt een plek hebben om heerlijk te kunnen ontspannen bij mooi weer. Met een loungebank creëer je zo’n plek! Er zijn verschillende webwinkels waar je in het najaar tuinmeubelen koopt met een hoge korting. Voordeel hiervan is dat je relatief goedkoop voor een nieuw interieur kiest buiten. Ook kun je aankleding in de vorm van een parasol goedkoop aanschaffen in het najaar. Winkels willen hun tuinmeubelen niet het hele jaar op hoeven te slaan, waardoor ze de oude collectie tegen een scherpe prijs verkopen. Vaak zijn de meubels uit de oude collectie niet minder mooi dan de meubels die het volgende jaar in de schappen liggen!