Je hebt veel verschillende apparaten voor in de tuin. De apparatuur kan je een handje helpen bij het onderhouden van je tuin bijvoorbeeld. Een voorbeeld van tuinapparatuur is een grasmaaier. Dit is een apparaat dat ervoor zorgt dat het gras in de tuin wordt gemaaid. Dit kan gebruikt worden door een particulier, maar een gemeente of onderneming gebruikt dit vaak ook om hun grond netjes te houden. Een grasmaaier wordt gebruikt om de tuin bewoonbaar te houden. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer nieuwere varianten van een grasmaaier. Een voorbeeld hiervan is de Husqvarna zitmaaier.

Husqvarna zitmaaier

Een Husqvarna zitmaaier is een grasmaaier waarbij je zit. Met een Husqvarna zitmaaier kun je eigenlijk vooral bij. Hierdoor wordt het gras en elk klein stukje gemaaid. De zitmaaier komt overal bij door de voorkant gemonteerde maaidek en de gelede stuurinrichting. Een Husqvarna zitmaaier kent verschillende voordelen. 1 van de voorbeelden is dat je dus overal bij komt. Denk hierbij aan de ruimte onder een object, bankjes, bomen en struiken. Naast het makkelijk kunnen maaien van het gras en het overal bij kunnen, is het besturingssysteem ook een voordeel.

Het besturingssysteem is gemaakt om scherpe bochten te kunnen maken. Daarnaast kan je snel manoeuvreren in de tuin. Dit is handig wanneer je meerdere spullen in de tuin hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan speeltoestellen, een glijbaan of een schommel van de kinderen. De Husqvarna zitmaaier kent meerdere functies. Dit is uit te breiden met diverse toebehoren. Het hoeft niet alleen gebruikt te worden om het gras te maaien. In de winter kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden om sneeuw weg te schuiven.

Kosten

Het aanschaffen van een Husqvarna zitmaaier is een stuk duurder dan het aanschaffen van een normale grasmaaier. De prijzen van een grasmaaier liggen ongeveer tussen de € 1000 euro en € 2500 euro. De Husqvarna zitmaaiers kosten duizenden euro’s. De prijzen kunnen verschillen. Dit hangt uiteraard ook af van je eigen wensen. De prijzen liggen tussen de € 2500 euro en € 7000 euro.