Deurkrukken zijn letterlijk en figuurlijk onmisbaar bij deuren. Je kan een deur namelijk niet opendoen zonder een deurkruk. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste deurkruk is het natuurlijk belangrijk dat ze in dezelfde stijl zijn als je deuren. Zo vormen ze een mooi geheel dat perfect past bij de rest van je interieur.

Wat is het verschil tussen een deurkruk en een deurklink?

Niet veel mensen weten dat er een verschil is tussen een deurkruk en een deurklink. Toch is er een verschil in het mechanisme dat wordt gebruikt. Een deurklink bevat een metalen strip dat aan de binnenkant van de deur wordt geplaatst. Een klink maakt een verticale beweging wanneer de deur wordt geopend.  

De werking bij een deurkruk is iets ingewikkelder. Langs beide kanten van de deur vind je een vierkante plaat terug. Deze plaat steekt door het mechanisme dat al in de deur is verwerkt. Wanneer de deur wordt geopend, draait het mechanisme met de as mee.

Welke soort deurkrukken zijn er?

Deurkrukken kopen kan vandaag de dag in verschillende kleuren en vormen. In de meeste huishoudens vind je deurkrukken in neutrale kleuren. Denk maar aan zwart, zilver of wit. Wil je graag dat je deurkruk opvalt? Dan kan je eventueel kiezen voor een kruk in goud of rosé kleur. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een deurkruk te kopen met of zonder een sleutelgat. Er zijn met andere woorden mogelijkheden genoeg.

Bekijk de mogelijkheden op Ostiumhome

Op Ostiumhome kan je zowel deurkrukken in roestvrij staal als in aluminium kopen. Daarnaast kan je kiezen tussen zilver, goud of zwart. Ben je nog op zoek naar bijhorende rozetten? Ook dat vind je terug bij Ostiumhome!