Als je graag je carrière als interieurstylist wilt beginnen, maar niet zeker weet hoe je dat moet aanpakken, volgen hier enkele adviezen die je kunnen helpen beslissen of het iets voor jou is en of je het in je hebt. Interieurstylisten zijn eigenlijk degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en renoveren van het interieur van huizen en kantoren. Ze zorgen ervoor dat alles op zijn plaats zit en esthetisch een lust voor het oog is. Met oog voor detail en een talent voor het werken met het publiek, past het vakgebied van interieurontwerp voor sommige mensen natuurlijk. Maar als je passies op andere gebieden liggen, zoals mode, woonaccessoires of alle soorten design, moet je weten dat interieurstylisten ook beschikbaar zijn om over die dingen te overleggen. Deze baan zal altijd nodig zijn zolang er huizen en kantoren zijn. Dit is ook de reden waarom er veel interieurstylist vacatures Amsterdam te vinden zijn op internet. Dus als je geïnteresseerd bent om je carrière als interieurstylist te ontplooien, zijn hier verschillende dingen die je kunt doen.

Leer je vak

Het belangrijkste onderdeel om ergens expert in te worden, is er kennis over opdoen. En wat voor soort ontwerpwerk je ook wilt doen, je zult veel moeten weten over decoratie en design. Je kunt beginnen met het lezen van decoratie tijdschriften, het volgen van cursussen aan lokale hogescholen, je aansluiten bij beroepsverenigingen en het bijwonen van seminars en lezingen.

Haal je diploma

Ook al is er geen specifieke opleiding voor interieurstyling, als je dit professioneel wilt doen, kun je het beste eerst een bachelordiploma halen. Kijk naar programma’s in design of architectuur aan grote universiteiten bij jou in de buurt. Die programma’s hebben meestal colleges voor interieurontwerp of iets dat daarmee verband houdt. Dit is al algemeen bekend geworden, dus mensen zullen meteen begrijpen dat je een expert bent in interieurontwerp of in ieder geval de basis daarvoor hebt als ze eenmaal weten dat je architectuur of design hebt gestudeerd. Dit zal het je zeker een stuk makkelijker maken. Daarnaast zijn de colleges over interieurontwerp die je tijdens de universitaire opleiding krijgt van onschatbare waarde voor je carrière.

Doe mee met lokale ontwerp organisaties

Je kunt een aantal geweldige mentoren ontmoeten en betrokken raken bij de gemeenschap door lid te worden van ontwerp organisaties zoals ASID of de International Interior Design Association. Deze groepen houden regelmatig bijeenkomsten en evenementen die geweldige netwerkmogelijkheden kunnen zijn. Door lid te worden van dergelijke organisaties, kun je dus niet alleen je netwerk uitbreiden, maar ook kennis en ambitie opdoen. Het is omdat je daar het hoogtepunt van de carrière van een interieurontwerper kunt leren kennen van degenen die al tientallen jaren hun bedrijven in interieurontwerp hebben geopend.

Zoek een baan als interieurstylist op internet

Als je eenmaal het gevoel hebt dat je al veel weet over interieurontwerp (en indien mogelijk de bijbehorende graad haalt), dan wordt het tijd om op internet een baan als interieurstylist te zoeken. Zoals eerder vermeld, zijn er volop vacatures voor interieurstylisten. Je zult hier dus geen moeite mee hebben. Je hoeft alleen maar enkele websites te bezoeken die informatie geven over vacatures en te beginnen met solliciteren. Zolang je voldoende vaardigheden hebt op het gebied van interieurontwerp, is het gewoon tijd dat je aan de slag gaat als interieurstylist. Dit beroep geeft namelijk prioriteit aan vaardigheden boven graden of diploma’s. Dus ook al heb je niet het diploma met betrekking tot interieurontwerp, je kunt nog steeds als interieurstylist werken zolang je over de vereiste vaardigheden beschikt.