Het is niet leuk om mee te maken, maar ook als je in Mechelen woont kan het voorkomen dat er wordt ingebroken in je huis. Je deur is geforceerd en dieven hebben kostbare spullen meegenomen. Er zijn een aantal stappen die je nu moet ondernemen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je een diefstal in je huis kunt voorkomen. In dit artikel bekijken we wat je moet doen als er is ingebroken in je huis en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Doe aangifte

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie in Mechelen. De aangifte is ook nodig de gestolen spullen op te kunnen geven bij de verzekering. Vaak kan de aangifte online of telefonisch gedaan worden, maar je kunt natuurlijk ook langsgaan op het politiebureau. De politie zal u vragen om een goederenlijst in te vullen. Vermeld zoveel mogelijk unieke eigenschappen van de goederen die zijn gestolen. Dit is van waarde voor het onderzoek.

Laat zo snel mogelijk je sloten vervangen

Als de dieven je slot geforceerd hebben of je huissleutels hebben meegenomen is het zaak om zo snel mogelijk al je sloten te laten vervangen. Je hebt dan een slotenmaker in Mechelen nodig die 24 uur per dag voor je klaarstaat. De sloten moeten namelijk zo snel mogelijk vervangen worden. Slotenmaker123.be is een slotenmaker die 24 per dag te bereiken is en snel ter plaatse is. De slotenmaker kan u ook advies geven over wat u in de toekomst kunt doen om het forceren van sloten moeilijker of onmogelijk te maken. 

Blokkeer je bankpassen

Hebben de dieven ook je portemonnee of je telefoon met creditcards en bankpassen gestolen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je bank om je bankpassen te laten blokkeren. In veel gevallen kun je ook zelf online je bankpassen blokkeren.